• Zelený deň

          • Pri príležitosti Európskeho dňa solidarity a spolupráce medzi generáciami, Medzinárodného dňa tanca a Dňa stromov naša ŠTVORKA zorganizovala krásne podujatie pod názvom Zelený deň. Celé popoludnie sa nieslo v duchu radosti, tanca, riešenia kvízových otázok, tvorenia i sadenia. Na šiestich stanovištiach si svoje zručnosti, vytrvalosť i um preverili nielen naši šikovní žiaci ale aj ich rodičia.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tohto dňa a aj za podporu a účasť zo strany rodičov.

          • LETNÝ ŠPORTOVÝ TÁBOR 2024 – SPORTLEADER SUMMER

          • Pohybová akadémia prichádza s ponukou športového letného tábora priamo na Našu školu, kde prebehne týždeň nabitý aktivitami, hrami, športom a stravovaním v cene tábora.

            VEK DETÍ?

            Od 6 do 14 rokov (čiže 1. stupeň a 2. stupeň ZŠ)

            KDE ?

            ZŠ Jilemnického č. 2 (ŠTVORKA), Žiar nad Hronom

            KEDY?

            01. - 05. JÚL 2024, PON – PIA, každý deň od 7:45h. – 15:30h.

            PROGRAM?

            Šport od A-Z (t.j. Atletika, Basketbal, Cyklistika, Hokej, Florbal, Volejbal ....)

            Výlet ZVERO PARK, autogramiáda ŠPORTOVCI, veľká DISCO SHOW, skvelá PENOVÁ PÁRTY, odovzdávanie ŠPORTOVÉ TRIČKÁ, super DETSKÉ KINO, súťaže KOLKÁREŇ

            CENA?

            59 eur (záloha) pri uplatnení REKREAČNÉHO PRÍSPEVKU (- 55% z plnej ceny od zamestnávateľa)

            ZĽAVY: na SÚRODENCOV 15%/ SPOLUŽIAKOV 10%/ ŠPORTOVCOV 20%

            Doklad a potvrdenie o účasti v tábore organizátor vydáva po žiadosti pri vyplnení formuláru alebo zaslaním žiadosti na e-mail: sportleaderacademy2020@gmail.com


            Týždeň v tábore je spoplatnený po odpočítaní rekreačného príspevku od zamestnávateľa na výslednú sumu (59eur). Organizátor vydáva potvrdenia o účasti žiakov pre uplatnenie tohto príspevku.

            PRIHLÁŠKY/PODROBNOSTI na webe WWW.SPORTLEADERACADEMY.COM,

            alebo 0944 544 877 – koordinátor aktivít SPORTLEADER ACADEMY Muha Lukáš

          • Obvodné kolo v malom futbale mladších žiakov ZŠ - 1. miesto

          • Dňa 28.04.2024 sa na umelej tráve štadióna FK Pohronie konalo Obvodné kolo v malom futbale mladších žiakov ZŠ. Súťaže sa zúčastnilo 9 družstiev, ktoré odohrali svoje zápasy v dvoch skupinách. Naši chlapci si postupne poradili vo svojej skupine so všetkými štyrmi súpermi pomerne hladkými výhrami. Následne v semifinále porazili súpera zo žiarskej Jednotky v pomere 8:0. V následnom finále zaslúžene vyhrali nad chlapcami z Dvojky 2:0. Celý turnaj prešli bez inkasovaného gólu.

            Za parádnu reprezentáciu školy a výborné výkony im srdečne blahoželáme. Školu reprezentovali: Samko J., Mark F., Matúš V., Marek P., Julián F., Šimon M., Filip T. z 5.A a Samko M. zo 6.A. Chceli by sme tiež poďakovať trénerovi Nikovi Miloševičovi za pomoc a neskutočnú podporu!

          • Aprílová prespávačka...

          • Milí žiaci I. stupňa!

            Blíži koniec apríla a s tým spojená  tradičná Bláznivá aprílová noc ŠTVORKY. Veríme, že sa už tešíte na zdolávanie "strašidelných" úloh, prekonávanie rôznych prekážok a hlavne výbornú náladu :) Vaše p. vychovávateľky

          • Máme víťazku krajského kola Dejepisnej olympiády!

          • Sme nesmierne hrdí na našu talentovanú žiačku Katku L. z 8.B, ktorá sa každoročne zúčastňuje Dejepisnej olympiády. Vďaka usilovnej práci, zodpovednému prístupu a talentu získala v Banskej Bystrici 1. miesto. Srdečne blahoželáme a držíme palce na celoslovenskej úrovni!

          • Obvodné kolo vo futbale najmladších žiakov a žiačok ZŠ McDonald's Cup

          • Dňa 25.04.2024 sa v priestoroch telocvične našej školy konalo Obvodné kolo vo futbale najmladších žiakov a žiačok ZŠ McDonald's Cup. Na turnaji si svoje sily zmeralo 7 družstiev. Našim najmenším sa nakoniec podarilo obsadiť 4. miesto, k čomu im srdečne blahoželáme. Skúsenosti, ktoré získali budú pre nich výhodou v ďalších ročníkoch, keďže naše družstvo patrilo k najmladším.

            Školu reprezentovali: Ellinka, Tobiasko, Ivko, Adamko, Livka z I.A, Katka z III.A, Rudko a Peťko z III. B, Alexko zo IV.A a Kubko zo IV.B. Ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • Vyhodnotenie súťaže Mladý technik 2024

          • Dnes (24.4.) sme sa spolu s našimi vybranými žiakmi zúčastnili vyhodnotenia a ocenenia najlepších prác MLADÝ TECHNIK 2024. Išlo už o 17. ročník súťaže technickej tvorivosti detí z MŠ a ZŠ. Zo školského kola postúpilo z našej školy do toho celomestského 30 žiakov s 22 výrobkami. Vo veľkej konkurencii sme aj tento rok obstáli výborne, z čoho sa nesmierne tešíme. Ocenenie získalo až 10 výrobkov v rôznych kategŕiách a odniesli sme si aj titul Mladý technik 2024.

            V kategórii EXPLORE toto ocenenie získali žiaci:

            Lukáš D. z 2.A s výrobkom Letisko, Lea U. z 1.A s výrobkom Zaváraninová bábika, Martin R. zo 4.A s výrobkom Rybár a Ľuboš T. z 2.A s výrobkom Svetový pohár.

            V kategórii DESIDE boli ocenení:

            Matúš V. z 5.A s výrobkami Milan Škriniar a Bitka o Achen, Lukáš U. zo 7.B s výrobkom Motorka, Tamara T. a Sofia M. zo 6.B s výrobkom Veľký čínsky múr.

            Rovnako šikovní boli aj žiaci Orest H., Juraj D., a Jerguš F. zo 6.A so svojou Reliéfnou mapou. Nedali sa však zahanbiť ani dievčatá Sofia M., Tamara T., Emma H., Natália M. a Lina F. zo 6.B s výrobkom Vírusy.

            Naša veľmi šikovná deviatačka Shelly J. získala najvyššie ocenenie: Najlepší žiak „Mladý technik 2024“ pre deti do 15 rokov. Shelly zároveň ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy v tejto súťaži počas celých deviatich rokov. Veríme, že bude mať nasledovníkov...

            Poďakovanie patrí aj všetkým triednym pani učiteľkám, pánovi učiteľovi, rodičom a starým rodičom našich žiakov, ktorí sa im venujú a rozvíjajú ich vo svojom voľnom čase aj v technickej oblasti. Už teraz sa tešíme na 18. ročník súťaže technickej tvorivosti a kreatívne práce našich žiakov!

          • Exkurzia - Osvienčim

          • Naši ôsmaci a deviataci sa 18. apríla zúčastnili exkurzie do Poľska, kde navštívili koncentračné tábory Auschwitz a Birkenau – miesta, ktoré nám navždy budú pripomínať smutné stránky histórie. Návšteva Osvienčimu bola hlbokým zážitkom. Vďaka výbornému výkladu sprievodcu sme spoznávali príbehy tých, ktorí prežili, tých, ktorí stratili svojich blízkych, ale i tých, ktorí to šťastie nemali. Tu sme pochopili, že každý deň v našom živote má obrovskú cenu a hodnotu, máme to, čo ľudia v koncentračných táboroch nemali - slobodu. 

          • Deň Zeme

          • Téma 22. apríl - Deň Zeme sa niesla v II.B počas celého dňa. Tentokrát však inak, ako sme zvyknutí. Vyskúšali sme si projektový deň, počas ktorého sme si vyrobili úlik s včielkami  a  individuálne projekty. Ako to dopadlo posúďte sami...

          • Pytagoriáda - I. stupeň

          • Aj žiaci I. stupňa majú radi výzvy a Pytagoriáda určite patrí medzi ne. Tento rok sa tešila z úspechu niekoľkých matematických hlavičiek. Medzi najúspešnejších riešiteľov sa zaradil Miško I. z 3. B triedy, ktorý skončil na krásnom 3. mieste. Miškovi srdečne gratulujeme!

        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA a PYTAGORIÁDA – okresné kolo
          • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA a PYTAGORIÁDA – okresné kolo

          • V marci sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola Matematickej olympiády a Pytagoriády.

            Najviac sa darilo Matúšovi O., žiakovi VI. A triedy, ktorý sa v okresnom kole Matematickej olympiády umiestnil na peknom 1. mieste.

            V okresnom kole Pytagoriády si s úlohami najlepšie poradili opäť chlapci zo VI. A triedy. Jerguš F. sa umiestnil na 2. mieste Matúš O. na 3. mieste.

            Chlapcom srdečne blahoželáme!

          • Opäť otvárame školský e-shop

          • Vážení rodičia, milí žiaci, priatelia školy! Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny väčšiny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zsjilemnickehozh/

             

            Objednávanie je spustené od 10.4. a bude možné až do 28.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom! 

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR.)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

        • Mladý technik 2024
          • Mladý technik 2024

          • Naša škola sa aj v tomto školskom roku zapojila do 17.ročníka prehliadky výsledkov technickej tvorivosti žiakov  Mladý technik 2024 - PROTECH.

            Žiaci súťažili v dvoch vekových kategóriách – EXPLORE (deti do 10 rokov) a DESIDE (od 10 do 15 rokov). Novinkou v tomto ročníku bola nová súťažná oblasť výrobky 3D perom vytvorené.

            Výrobky mohli žiaci priniesť ako jednotlivci, kolektív alebo DUO TÍM (dieťa a rodič). Do školského kola sa zapojilo v kategórii Explore 14 žiakov so 14 výrobkami a v kategórii Deside 56 žiakov s 39 výrobkami.

            Do celomestskej súťažnej prehliadky, ktorá sa uskutoční dňa 24.04.2024, postúpili nasledovní žiaci:

            V kategórii EXPLORE

            Ella V.1.A, Lukáš D. 2.A, Lea U. 1.A., Laura D.1.B, Martin R. 4.A, Ľuboš T. 2.A, Samuel Z. 4.B

            V kategórii DESIDE

             Matúš V. 5.A, Johanna S. 5.B, Bibiana H. 8.B, Heidi R. 5.A, Shelly J. 9.A, Lukáš U. 7.B, Jakub L. 8.A, Orest H. 6.A, Diana Č. 6.A, Tamara T. 6.B, Sofia M. 6.B, Juraj D. 6.A, Aleš M. 6.A, Jerguš F. 6.A, Natália M. 6.B, Lina F. 6.B, Matúš I. 6.A, Matúš O. 6. A, Agáta P. 6.A, Alexandra M. 6.A a Terézia H. 5.B

            Menovaným žiakom držíme palce v celomestskom kole a všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy v školskom kole.

          • Obvodné kolo - vybíjaná žiačky ZŠ - 1. miesto

          • Dňa 16.04.2024 sa v priestoroch telocviční Cirkevnej ZŠ a Gymnázia v Žiari nad Hronom konalo obvodné kolo vo vybíjanej žiačok ZŠ. Naše dievčatá si v konkurencii 10 škôl  obhájili už po niekoľkýkrát prvenstvo a bez zaváhania vyhrali svoju skupinu i semifinále. 

            Síce sa potrápili vo finále s dievčatami z Dvojky, ale zaslúžene vyhrali a vybojovali si postup do krajského kola. 

            Školu reprezentovali: Lucka L., Lucka O., Alicka a Emka z V.A, Saška, Dida, Agi zo VI.A, Natálka zo VII.A a Sima, Domča, Nelly a Tánička zo VIII.A. Srdečne gratulujeme a držíme palce v krajskom kole!

          • Tuláčikovia v praveku

          • Deti z krúžku Tuláčik navštívili v sobotu 13. apríla Prepoštskú jaskyňu v Bojniciach, ktorá je považovaná za najvzácnejšiu lokalitu sídla neandertálskeho pračloveka na Slovensku. Vyzuli si modernú obuv a bosými nohami  vykročili do dávnych dôb histórie nášho ľudského rodu po stopách pravekých neandertálcov...

          • Školské kolo súťaže Spievam, spievaš - I. stupeň

          • V stredu 10. 4. 2024 sa naši talentovaní speváci z I. stupňa stretli v školskom kole speváckej súťaže. O postup do okresného kola súťažili v štyroch kategóriách s nasledovným výsledkom:

            I. kategória – ľudová pieseň
            1. miesto – Damián D. (1.A)
            2. miesto – Benn K. (2.A)
            3. miesto – Lucia B. (2.B)

            I. kategória – umelá pieseň
            1. miesto – neudelené
            2. miesto – Ella V. (1.A)
            3. miesto – Hanka K. (2.B)

            II. kategória – ľudová pieseň
            1. miesto – Sofia I. (4.A)
            2. miesto – Miriam V. (3.B)
            3. miesto – Michael P. (4.A)

            II. kategória – umelá pieseň
            1. miesto – Zuzana M.(4.B)
            2. miesto – Nikola L. (3.B)
            3. miesto – Katarína Č. (3.A)

            Víťazom srdečne blahoželáme a postupujúcim súťažiacim z 1. miesta prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

        • Štvornásobný úspech ŠTVORKY v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín
          • Štvornásobný úspech ŠTVORKY v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Milovníci umeleckého slova si v tomto roku pripomínajú vzácne jubileum − 70. výročie vzniku súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Ku gratulantom sa tým najkrajším spôsobom pripojili aj naši žiaci. Skvelým výkonom aj umiestnením v okresnom kole súťaže, ktorá sa v Centre voľného času v Žiari nad Hronom konala 28. marca 2024, nás potešili mladší aj starší recitátori. Výborné 2. miesto v prednese poézie vo svojej vekovej kategórii získali Zuzana M. zo IV. B triedy a Milica Z. z VIII. A triedy. Úspech našich žiakov doplnili skvelým 3. miestom v kategórii próza Jakub Š. zo IV. B triedy a Luka Jakub Š. z IX. A triedy. Našim úspešným recitátorom srdečne blahoželáme a ďakujeme im za vynikajúcu reprezentáciu našej školy! 
             

          • Projekt triedne knižnice - Učiteľka číta deťom

          • Keďže naši malí prváci nepoznajú ešte všetky písmenká, je pre nich čítanie kníh stále pomerne zložitá úloha. Preto si veľmi radi vypočujú rozprávku alebo príbeh aj v podaní pani učiteľky. Rozprávky, najmä tie o zvieratkách patria k ich obľúbeným. Preto sme si tento krát vybrali z našej triednej knižnice Osmijankove rozprávky. Okrem príjemného relaxu, si žiaci obohatili svoju slovnú zásobu o nové slová a cez poučné príbehy spoznávali vlastnosti zvierat a porovnávali ich s tými ľudskými.

    • Kontakty

      • Základná škola, Jilemnického ulica č. 2, Žiar nad Hronom
      • 045/6724779 sekretariát 045/6724822 školská jedáleň 045/6724779 riad. školy 045/6724779 zást. riad. školy
      • Jilemnického ulica č. 2, Žiar nad Hronom Riaditeľka školy : Mgr. Drahomíra Hanzlíková zsjilemnickeho2zh@gmail.com Zástupkyňa riaditeľky školy: Mgr. Soňa Haštová zsjilemnickeho2zh@gmail.com Kariérový poradca : Mgr. Dana Stemnická zsjilemnickeho2zh@gmail.com Školský špeciálny pedagóg: Mgr. Nikola Malová zsjilemnickeho2zh@gmail.com Školský psychológ, výchovný poradca: Mgr. Dominika Spodniaková psychologstvorka@gmail.com Slovakia
      • 37831372
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje