• Exkurzia - Osvienčim

          • Naši ôsmaci a deviataci sa 18. apríla zúčastnili exkurzie do Poľska, kde navštívili koncentračné tábory Auschwitz a Birkenau – miesta, ktoré nám navždy budú pripomínať smutné stránky histórie. Návšteva Osvienčimu bola hlbokým zážitkom. Vďaka výbornému výkladu sprievodcu sme spoznávali príbehy tých, ktorí prežili, tých, ktorí stratili svojich blízkych, ale i tých, ktorí to šťastie nemali. Tu sme pochopili, že každý deň v našom živote má obrovskú cenu a hodnotu, máme to, čo ľudia v koncentračných táboroch nemali - slobodu. 

          • Deň Zeme

          • Téma 22. apríl - Deň Zeme sa niesla v II.B počas celého dňa. Tentokrát však inak, ako sme zvyknutí. Vyskúšali sme si projektový deň, počas ktorého sme si vyrobili úlik s včielkami  a  individuálne projekty. Ako to dopadlo posúďte sami...

          • Pytagoriáda - I. stupeň

          • Aj žiaci I. stupňa majú radi výzvy a Pytagoriáda určite patrí medzi ne. Tento rok sa tešila z úspechu niekoľkých matematických hlavičiek. Medzi najúspešnejších riešiteľov sa zaradil Miško I. z 3. B triedy, ktorý skončil na krásnom 3. mieste. Miškovi srdečne gratulujeme!

        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA a PYTAGORIÁDA – okresné kolo
          • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA a PYTAGORIÁDA – okresné kolo

          • V marci sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola Matematickej olympiády a Pytagoriády.

            Najviac sa darilo Matúšovi O., žiakovi VI. A triedy, ktorý sa v okresnom kole Matematickej olympiády umiestnil na peknom 1. mieste.

            V okresnom kole Pytagoriády si s úlohami najlepšie poradili opäť chlapci zo VI. A triedy. Jerguš F. sa umiestnil na 2. mieste Matúš O. na 3. mieste.

            Chlapcom srdečne blahoželáme!

          • Opäť otvárame školský e-shop

          • Vážení rodičia, milí žiaci, priatelia školy! Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny väčšiny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zsjilemnickehozh/

             

            Objednávanie je spustené od 10.4. a bude možné až do 28.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom! 

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR.)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

        • Mladý technik 2024
          • Mladý technik 2024

          • Naša škola sa aj v tomto školskom roku zapojila do 17.ročníka prehliadky výsledkov technickej tvorivosti žiakov  Mladý technik 2024 - PROTECH.

            Žiaci súťažili v dvoch vekových kategóriách – EXPLORE (deti do 10 rokov) a DESIDE (od 10 do 15 rokov). Novinkou v tomto ročníku bola nová súťažná oblasť výrobky 3D perom vytvorené.

            Výrobky mohli žiaci priniesť ako jednotlivci, kolektív alebo DUO TÍM (dieťa a rodič). Do školského kola sa zapojilo v kategórii Explore 14 žiakov so 14 výrobkami a v kategórii Deside 56 žiakov s 39 výrobkami.

            Do celomestskej súťažnej prehliadky, ktorá sa uskutoční dňa 24.04.2024, postúpili nasledovní žiaci:

            V kategórii EXPLORE

            Ella V.1.A, Lukáš D. 2.A, Lea U. 1.A., Laura D.1.B, Martin R. 4.A, Ľuboš T. 2.A, Samuel Z. 4.B

            V kategórii DESIDE

             Matúš V. 5.A, Johanna S. 5.B, Bibiana H. 8.B, Heidi R. 5.A, Shelly J. 9.A, Lukáš U. 7.B, Jakub L. 8.A, Orest H. 6.A, Diana Č. 6.A, Tamara T. 6.B, Sofia M. 6.B, Juraj D. 6.A, Aleš M. 6.A, Jerguš F. 6.A, Natália M. 6.B, Lina F. 6.B, Matúš I. 6.A, Matúš O. 6. A, Agáta P. 6.A, Alexandra M. 6.A a Terézia H. 5.B

            Menovaným žiakom držíme palce v celomestskom kole a všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy v školskom kole.

          • Obvodné kolo - vybíjaná žiačky ZŠ - 1. miesto

          • Dňa 16.04.2024 sa v priestoroch telocviční Cirkevnej ZŠ a Gymnázia v Žiari nad Hronom konalo obvodné kolo vo vybíjanej žiačok ZŠ. Naše dievčatá si v konkurencii 10 škôl  obhájili už po niekoľkýkrát prvenstvo a bez zaváhania vyhrali svoju skupinu i semifinále. 

            Síce sa potrápili vo finále s dievčatami z Dvojky, ale zaslúžene vyhrali a vybojovali si postup do krajského kola. 

            Školu reprezentovali: Lucka L., Lucka O., Alicka a Emka z V.A, Saška, Dida, Agi zo VI.A, Natálka zo VII.A a Sima, Domča, Nelly a Tánička zo VIII.A. Srdečne gratulujeme a držíme palce v krajskom kole!

          • Tuláčikovia v praveku

          • Deti z krúžku Tuláčik navštívili v sobotu 13. apríla Prepoštskú jaskyňu v Bojniciach, ktorá je považovaná za najvzácnejšiu lokalitu sídla neandertálskeho pračloveka na Slovensku. Vyzuli si modernú obuv a bosými nohami  vykročili do dávnych dôb histórie nášho ľudského rodu po stopách pravekých neandertálcov...

          • Školské kolo súťaže Spievam, spievaš - I. stupeň

          • V stredu 10. 4. 2024 sa naši talentovaní speváci z I. stupňa stretli v školskom kole speváckej súťaže. O postup do okresného kola súťažili v štyroch kategóriách s nasledovným výsledkom:

            I. kategória – ľudová pieseň
            1. miesto – Damián D. (1.A)
            2. miesto – Benn K. (2.A)
            3. miesto – Lucia B. (2.B)

            I. kategória – umelá pieseň
            1. miesto – neudelené
            2. miesto – Ella V. (1.A)
            3. miesto – Hanka K. (2.B)

            II. kategória – ľudová pieseň
            1. miesto – Sofia I. (4.A)
            2. miesto – Miriam V. (3.B)
            3. miesto – Michael P. (4.A)

            II. kategória – umelá pieseň
            1. miesto – Zuzana M.(4.B)
            2. miesto – Nikola L. (3.B)
            3. miesto – Katarína Č. (3.A)

            Víťazom srdečne blahoželáme a postupujúcim súťažiacim z 1. miesta prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

        • Štvornásobný úspech ŠTVORKY v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín
          • Štvornásobný úspech ŠTVORKY v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Milovníci umeleckého slova si v tomto roku pripomínajú vzácne jubileum − 70. výročie vzniku súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Ku gratulantom sa tým najkrajším spôsobom pripojili aj naši žiaci. Skvelým výkonom aj umiestnením v okresnom kole súťaže, ktorá sa v Centre voľného času v Žiari nad Hronom konala 28. marca 2024, nás potešili mladší aj starší recitátori. Výborné 2. miesto v prednese poézie vo svojej vekovej kategórii získali Zuzana M. zo IV. B triedy a Milica Z. z VIII. A triedy. Úspech našich žiakov doplnili skvelým 3. miestom v kategórii próza Jakub Š. zo IV. B triedy a Luka Jakub Š. z IX. A triedy. Našim úspešným recitátorom srdečne blahoželáme a ďakujeme im za vynikajúcu reprezentáciu našej školy! 
             

          • Projekt triedne knižnice - Učiteľka číta deťom

          • Keďže naši malí prváci nepoznajú ešte všetky písmenká, je pre nich čítanie kníh stále pomerne zložitá úloha. Preto si veľmi radi vypočujú rozprávku alebo príbeh aj v podaní pani učiteľky. Rozprávky, najmä tie o zvieratkách patria k ich obľúbeným. Preto sme si tento krát vybrali z našej triednej knižnice Osmijankove rozprávky. Okrem príjemného relaxu, si žiaci obohatili svoju slovnú zásobu o nové slová a cez poučné príbehy spoznávali vlastnosti zvierat a porovnávali ich s tými ľudskými.

          • Super Florbal Pohár chlapci ZŠ

          • V pondelok 15. apríla sa v Kremnici konal turnaj chlapcov základných škôl vo florbale. Zúčastnilo sa ho 12 škôl, ktoré boli rozdelené do troch skupín. My sme pri tom nechýbali, a hoci naši chlapci hrali výborne, prehrali nešťastne až vo finále 0:1 gólom 10 sekúnd pred koncom. Ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • Sadíme budúcnosť

          • Mesto Žiar nad Hronom v spolupráci s iniciatívou Sadíme budúcnosť, s Nadáciou Ekopolis, so združením Ovocný strom, s firmou GLS a s dobrovoľníkmi zo žiarskych škôl pripravili 10. 4. 2024 v Parku Š. Moysesa pokračovanie výsadby Mestského ovocného sadu. Žiaci VI. A a VI. B triedy si už v minulom roku vyskúšali, aké náročné je správne zasadiť ovocný strom. Napriek tomu opäť prijali výzvu: Poďte s nami sadiť budúcnosť! Po usilovnej práci mali dobrý pocit a mohli sa usmievať nad svojím dielom, za ktoré dostali veľkú pochvalu.

          • OK Midicoolvoley žiačok ZŠ - 2. miesto

          • Dňa 22. marca sa v priestoroch našich dvoch telocviční konalo Obvodné kolo v Midicoolvoleybale žiačok ZŠ. Svoje sily si zmeralo 7 družstiev, ktoré odohrali svoje západy v dvoch skupinách. Naše dievčatá: Diana Č. 6.A, Natália R. 7.A, Lenka D. 7.A, Dominika H., Liliana U., Simona S. a Tatiana K. všetky z 8.A triedy po troch vítazstvách vo svojej skupine a následnom víťaznom zápolení v semifinále bojovali o 1. miesto so ZŠ M.R.Štefánika. Dievčatá nakoniec po prvej prehre v turnaji získali vynikajúce 2. miesto, za čo im srdečne blahoželáme!

             

          • EDUBEE – Včielky samotárky

          • „Prišli poštou previazané škatuľky a v nich boli malé včelie bambuľky...“

            Zásielka, ktorú sme dostali poštou, bola už po tretíkrát veľmi špeciálna a vzácna zároveň. Obsahovala totiž živý náklad so špeciálnymi kokónmi umiestnenými v originálnej škatuľke. Kokón je niečo ako ochranné puzdro, v ktorom včielka pokojne spí, až pokiaľ ju príroda na jar nezobudí.

            Už tretí rok sme zapojení do environmentálneho projektu „EDUBEE – Včielky pre školy“, ktorý ako prvý priniesol živú interaktívnu pomôcku. Aby sa včielky v našej školskej záhrade udomácnili, naši štvrtáci im pripravili izbičky vo forme vyčistených a zaslepených trubičiek, do ktorých sa včielky nasťahujú. V teplom počasí sa nám už z kokónov začali  včielky liahnuť. Ohlásili, že jar je konečne tu!

          • Krajské kolo v stolnom tenise - 2. miesto

          • 21. marca sa v Kalinove konalo krajské kolo v stolnom tenise žiakov. Vyhlasovateľom súťaže bolo MŠVVaM SR, RÚŠS Banská Bystrica a organizátorom ZŠ s MŠ Kalinovo. Naši žiaci mali silnú konkurenciu, v ktorej obstáli na krásnom 2. mieste. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Návšteva divadla v Nitre

          • Zabudli ste si už niekedy niekde kľúče? O tom, čo všetko to môže spôsobiť sa presvedčili naši prváci a druháci, ktorí 9. 4. 2024 navštívili divadelné predstavenie NEBO v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre.

            Spoločne sa s hlavným hrdinom Toninom vydali na dobrodružnú cestu na druhú stranu sovích očí. Inscenácia, ktorá otvára tému súžitia dnešných detí so svetom technológií, bola plná hravosti, prelínania rôznorodých divadelných prvkov a postupov, ale aj abstrakcie.

            Žiaci si okrem zaujímavého príbehu užili aj atmosféru samotného divadla.

          • Rozprávkový dalton v II.B

          • Pri príležitosti Dňa ľudovej rozprávky  žiaci 2. B triedy strávili dnešný deň daltonským vyučovaním. Rozprávky boli hlavnou témou. Povinné úlohy pozostávajúce z učiva Slovenského jazyka a Matematiky prestriedali tvorivé aktivity z výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania. 

    • Kontakty

      • Základná škola, Jilemnického ulica č. 2, Žiar nad Hronom
      • 045/6724779 sekretariát 045/6724822 školská jedáleň 045/6724779 riad. školy 045/6724779 zást. riad. školy
      • Jilemnického ulica č. 2, Žiar nad Hronom Riaditeľka školy : Mgr. Drahomíra Hanzlíková zsjilemnickeho2zh@gmail.com Zástupkyňa riaditeľky školy: Mgr. Soňa Haštová zsjilemnickeho2zh@gmail.com Kariérový poradca : Mgr. Dana Stemnická zsjilemnickeho2zh@gmail.com Školský špeciálny pedagóg: Mgr. Nikola Malová zsjilemnickeho2zh@gmail.com Školský psychológ, výchovný poradca: Mgr. Dominika Spodniaková psychologstvorka@gmail.com Slovakia
      • 37831372
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje