• Návšteva Atlantis centra a čarodejníckej školy...

          • Posledný deň pred prázdninami sa naši druháci zúčastnili exkurzie v zábavnom centre Atlantis v Leviciach. Na chvíľu sa stali študentami čarodejníckej školy v Rokforte. Niektorí si vyskúšali plášť Harryho Pottera a čarodejnícky klobúk im prezradil do ktorej fakulty patria. Zážitkovým spôsobom sa ponorili do tajov prírodných vied a užili si aj bublinový raj. Druháci zažili jedinečný deň plný zážitkov a zábavy, na ktorý budú ešte dlho spomínať.

          • Deň techniky na Súkromnej SOŠ technickej

          • Techniku akéhokoľvek druhu využívame dennodenne. Práve preto sme sa s niektorými žiakmi deviateho ročníka (možno budúci žiaci technických škôl) dňa  27.10. zúčastnili akcie s názvom Deň techniky. Podujatie sa konalo na Súkromnej strednej odbornej škole technickej v Žiari nad Hronom. Žiaci sa dozvedeli základné informácie o odboroch danej strednej školy, ale aj vysokých škôl, ktoré sa prezentovali. Rovnako tak sa žiakom prezentovali aj firmy, za pomoci ktorých vznikla stredná škola - Nemak, Fagor, Hydro, Slovalco, Tubapack, Remeslo.  

          • Halloween párty v ŠKD

          • V stredu popoludní (26.10.) sa školský klub detí, chodby školy, kancelárie a aj okolie školy premenilo na priestory, kde straší.....

            Mali sme tu bosorky, upírov, duchov, pavúkov, čarodejnice, netopiere a boli aj kostlivci a smrtky. Všade sa ozýval veľký krik, smiech, piskot, či strašidelné zvuky a pokriky. Deti si tento deň naozaj užili. Ich zábavu a radosť bolo počuť doďaleka. Veľkou odmenou pre pani vychovávateľky, ktoré sa poriadne pripravili boli šťastné tváričky strašidielok, ktoré sa dočkali aj  sladkej odmeny.

          • Daltonské vyučovanie v I.B

          • Ako prebieha takáto forma vyučovania už vedia aj naši prváci. Hlavnou myšlienkou je dodržanie princípov zodpovednosti, spolupráce a samostatnosti, ktorej sa učia od raného veku aj naši školáci. Pri učení postupujú vlastným tempom, rozhodujú, ktorý pracovný list vyriešia ako prvý, kontrolujú svoju činnosť a vzájomne si v prípade potreby pomáhajú. Učiteľ je počas tohto dňa facilitátorom. Až po splnení povinných úloh riešia dobrovoľné zadania. Na konci prichádza sebahodnotenie a zhodnotenie dňa učiteľom.

            Žiaci z I.B zažili daltonský deň po druhý krát a so všetkými úlohami si hravo poradili. Preto sa mohli potešiť aj kreatívnymi zadaniami, či tajomnými ochutnávkami.

          • ​​​​​​​ Odhaľujeme tajomstvá knižnice

          •    Každá knižnica má svoje vlastné tajomstvá, ale niektoré tajomstvá majú knižnice spoločné. Práve za nimi sa 21. 10. 2022 vybrali žiaci V. B triedy, ktorí sú na spolužitie s krásnymi a múdrymi knižkami zvyknutí, lebo aj ich trieda je knižnicou. Pre niektorých boli priestory Mestskej knižnice M. Chrásteka v Žiari nad Hronom dôverne známe, iní boli v detskom oddelení knižnice po prvý raz. Upútali ich krásne zoradené poličky s knižkami, v ktorých sa ukrývajú nevšedné príbehy, veselé básničky, múdre rady i do školy potrebné informácie. S pomocou pani B. Kaššovej sa všetci zážitkovými metódami naučili orientovať sa v knižničnom fonde a vyhľadať si zaujímavú alebo dôležitú informáciu. V knižnici sa piatakom veľmi páčilo a už sa tešia na ďalšie zaujímavé podujatie o knihách.

             

          • Tekvičkovanie 2022 – vyhodnotenie

          • 19.10. išlo naozaj o veľa... Účastníci „Tekvičkovania“ súťažili o „najkrajšiu – najkreatívnejšiu – najstrašidelnejšiu tekvičku“. O tom, že nápadov bolo naozaj neúrekom nasvedčuje aj v týchto dňoch výstava pred našou školou. Spolu s porotou sme sa dohodli, že všetky práce si zaslúžia ocenenie a odmenu!

            Predsa len by sme chceli vyzdvihnúť tri práce, ktoré získali najviac hlasov. Boli to tekvičky, ktoré so svojimi rodinami vytvorili: Agneška (č. 8), Benn (č. 18) a Terezka (č. 34).

            Všetkým ešte raz ďakujeme za príjemne strávené popoludnie a tešíme sa na ďalšie stretnutie. Výroba svetlonosov a stretnutie so starými rodičmi nebolo náhodné. Starým rodičom prajeme, nielen v mesiaci venovanom úcte k starším, veľa zdravia a krásnych chvíľ strávených v kruhu najbližších.

          • Za biológiou do terénu...

          • Naši deviataci sa dňa  21.10.2022 zúčastnili exkurzie v Banskej Štiavnici v rámci vyučovacieho predmetu Biológia. Žiaci svoju exkurziu začali v Banskom múzeu v prírode - štôlňa Bartolomej, kde prešli do podzemia vyzbrojení plášťami, prilbou a lampášom. Počas hodiny a pol sa dozvedeli viac o živote baníctva a drahých kovoch, ktoré sa v štôlni ťažili. 

            Následne sme sa presunuli do mineralogickej expozície – Berggericht, kde žiaci spoznávali minerály prostredníctvom rôznych aktivít. Žiaci mali možnosť pracovať s brúskou na minerály, pozorovať minerály a horniny pod mikroskopmi a vyrobiť si náramky podľa vlastných predstáv.

             
            Veríme, že sa našim deviatakom exkurzia páčila a odchádzali nielen s novými zážitkam ale aj informáciami :

        • Tekvičkovanie v ŠKD
          • Tekvičkovanie v ŠKD

          •  

            19. októbra sme sa po dlhšej prestávke opäť stretli v priestoroch jedálne  školy so starými rodičmi, rodičmi a deťmi, ktoré navštevujú našu ŠKD pri krásnej akcii s názvom Tekvičkovanie.

            Príjemná atmosféra, nápaditosť a pohoda panovala počas celej popoludňajšej akcie, za čo sme vďační všetkým účastníkom. Na záver sme pred vstupom do  našej školy umiestnili všetky práce žiakov a ich rodičov, prípadne starých rodičov.

            Všetkým nám vystavené tekvičky urobili radosť, a súčasne krásne dotvorili atmosféru prichádzajúcich dní. Práve prebieha vyhodnotenie výstavy, pričom porotu tvoria žiaci školy. Nakoľko sú všetky výrobky veľmi zaujímavé a kreatívne, bude veľmi náročné určiť víťaza a odovzdať cenu najkreatívnejšiemu výrobku.

        • Svetový deň výživy
          • Svetový deň výživy

          • 16. október si každoročne pripomíname Sv. deň výživy. Spájajú sa s tým aj aktivity, ktoré realizujú pedagógovia so svojimi žiakmi v triedach. Zdravý životný štýl a správnu životosprávu sme si  vďaka pomoci p. kuchárok priblížili aj ochutnávkou zdravých nátierok a ovocných šalátov, ktoré nám pripravili.

            Ďakujeme!

          • Čas snívania

          • Naši deviataci, v rámci výtvarnej výchovy, 6. októbra 2022 putovali za výtvarným umením do výstavných priestorov POS v Žiari nad Hronom na výstavu prác Iva Janečka s názvom Čas snívania.

            Žiaci mali možnosť zoznámiť sa s jeho tvorbou – zaujímavými fraktálnymi obrazmi, maľbami s upokojujúcimi účinkami, ktoré pôsobia antistresovo.

          • Farebný beh za zdravie


          • #sport#zabava#zdravyzivotnystyl#BeActive

            10.10. sme sa opätovne zapojili do podujatia #BeActive Európsky týždeň športu 2022. V tomto roku
            išlo o ôsmy ročník tohto podujatia a my sme sa rozhodli podporiť svoje zdravie štafetovým behom na
            atletickej dráhe v areáli Štvorky. Najskôr bežali tí mladší žiaci a po nich nastúpili žiaci druhého stupňa.
            Počasie nám vyšlo na jednotku, nálada bola výborná, výkony detí ale aj pedagógov fantastické.
            Ďakujeme p. uč. Vankovej za super deň, všetkým bežcom za účasť a tešíme sa na vás opäť budúci rok! 

          • Tanečná tvorivá dielňa s Biosom

          • Športové zameranie našej školy sa prejavilo i v záujme žiakov II. stupňa o tanec a tanečnú
            tvorivú dielňu, ktorú pod vedením tanečníka Biosa usporiadalo 28. 9. 2022 Pohronské osvetové
            stredisko v Žiari nad Hronom. Naši žiaci neostali nič dlžní svojej športovej povesti. Mimoriadne
            aktívne sa zapojili do nácviku tanečných krokov v štýloch hip-hop, break dance a free style,
            pričom úspešne zvládli aj náročnejšie kreácie s prvkami akrobacie. Za svoju odvahu, snahu
            a tanečný výkon získali zaslúženú pochvalu.

          • Spolupráca s rodičmi v oblasti kariérovej výchovy

          •      Správne sa rozhodnúť, akému povolaniu sa v dospelosti venovať, vôbec nie je jednoduché.  Rozmýšľať o tom, čím byť až v IX. ročníku, je veľmi neskoro, preto sa žiaci V. B triedy potešili ochote rodičov priblížiť deťom svoje povolanie zážitkovou formou. Pani Martina Meňušová k nám zavítala 27. 9. 2022. Predstavila deťom v originálnej a veku primeranej prezentácii nielen svoje pracovisko, ale aj povolanie − ošetrovateľka. V praktických aktivitách, pri ktorých jej úspešne asistovala dcéra Miška, umožnila deťom nahliadnuť do kolobehu činností, s ktorými sa stretáva vo svojej krásnej, no mimoriadne náročnej profesii. Aktivita sa všetkým veľmi páčila. Deti sa dozvedeli veľa nových informácií so zameraním na praktický život a dostali často prekvapivé odpovede na svoje otázky.

          • Týždeň dobrovoľníctva

          •      Žiaci našej školy sa chcú vzdelávať v peknom a v príjemnom prostredí, no nečakajú len so založenými rukami. Týždeň dobrovoľníctva, ktorý v dňoch 16. 9. 2022 – 22. 9. 2022 spoluorganizovalo CVČ v Žiari nad Hronom, využili žiaci z V. B, VII. B, VIII. A a VIII. B triedy na maľovanie. V čistejšom a príjemnejšom prostredí sa im určite bude dariť úspešne spolupracovať a objavovať nové vedomosti. Fotografie vás presvedčia, že naši žiaci majú šikovné ruky a dokážu hravo zvládnuť aj praktické aktivity.

          • Ulička remesiel

          • Bystré hlavy a šikovné ruky našich predkov ovládali schopnosť využiť všetky prírodné materiály a dômyselne ich zakomponovať do výrobkov každodennej potreby i tých, ktorými si skrášľovali svoje príbytky. Žiarsky jarmok nás uplynulý víkend presvedčil, že aj tradičné remeslá môžu mať pre dnešnú generáciu detí svoje čaro. Ulička remesiel, ktorá bola počas piatkového jarmočného dňa ukážkou ich šikovnosti, predstavila majstrov rezbárstva, kožiarstva, krajčírstva, šperkárstva, mydlárstva, paličkovania... Žiaci II. stupňa našej školy si počas prehliadky remesiel mohli výrobky nielen poprezerať, ale si aj overiť, či by zvládli výrobu podobného úžitkového predmetu.

          • Ďalší úspech našej žiačky

          • Dňa 2.10.2022 zaznamenal stolnotenisový klub MŠK ZH ďalší skvelý výsledok v rámci SR. Hráčke klubu a súčasne aj žiačke našej školy Martine H. zo VII.A triedy sa na turnaji Slovenského pohára mladších žiačok v Bošanoch podarilo zvíťaziť. Maťka "valcovala" svoje súperky a v priebehu celého turnaja nestratila ani set.

            Srdečne blahoželáme!

      • Kontakty

        • Základná škola, Jilemnického ulica č. 2, Žiar nad Hronom
        • 045/6724779 sekretariát 045/6724822 školská jedáleň 045/6724779 riad. školy 045/6724779 zást. riad. školy
        • Jilemnického ulica č. 2, Žiar nad Hronom Riaditeľka školy : Mgr. Drahomíra Hanzlíková zsjilemnickeho2zh@gmail.com Zástupkyňa riaditeľky školy: Mgr. Soňa Haštová zsjilemnickeho2zh@gmail.com Kariérový poradca : Mgr. Dana Stemnická zsjilemnickeho2zh@gmail.com Školský špeciálny pedagóg: Mgr. Nikola Malová zsjilemnickeho2zh@gmail.com Školský psychológ, výchovný poradca: Mgr. Dominika Spodniaková psychologstvorka@gmail.com Slovakia
        • 37831372
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje